Az informatikai rendszergazda

Ügyfélként talán a legfontosabb számodra, hogy egy informatikai probléma esetén a leggyorsabban segítséghez juss. Sőt, talán még szerencsésebb, ha az informatikai rendszergazda még a telefonod előtt értesül a problémáról. Ezt megfelelő monitorozással tudja biztosítani. A kifizetett szolgáltatási díjért cserébe, a nagyobb informatikai szolgáltatók – mint mi is -, rendelkeznek ezekkel a szoftverekkel, kifizetik ezek díját, hogy a vállalat rendszergazdái a legrövidebb időn belül reagálhassanak egy incidens bekövetkezésekor.

Nagyon fontos a közös munka, hiszen neked biztosítanod kell – főleg sok munkavállaló esetén -, egy olyan rendszert, amely lehetővé teszi a hálózati forgalom naplózását, hogy mi keresni tudjuk a hibát. Ezek az ún. logok. Vannak olyan eszközök is, amelyek nem csupán logot és riportot biztosítja, hanem elsődleges vírus -és spamszűrést, behatolás észlelést, és tartalomszűrést is. Egy elsődleges védelmi vonal az informatikai rendszerben. Persze ettől még a kliens gépeken a végpontvédelmet biztosítani kell. Egy informatikai rendszergazda ezeket a beállításokat elvégzi, felügyeli, üzemelteti.

Sokszor tapasztaljuk, hogy az ügyfélnek nincs adatmentése, valamint semmilyen informatikai koncepcióval nem rendelkezik a vállalkozása. Egy ingyenes felmérés, és elbeszélgetés során általában hamar körvonalazódnak a lehetséges megoldások, mostanában inkább a felhős lehetőségek irányába. Itt is biztosítható az adatmentés, és az adatok visszaállítása. Van olyan ügyfél, akinek a korlátlan tárhely, van, akinek a levelezés, olyan is akad, akinek a Microsoft szoftverek használata a fontos. Ahány ház, annyi szokás.

A közös munkához hozzátartozik a rendszeres konzultáció, hogy mi is időben értesüljünk a várható fejlesztésekről, és szakmai tapasztalatunkat átadva javaslatokkal segítsük az üzletmenetet. Egy jó informatikai rendszergazda szolgáltatási köre gyakorlatilag bármilyen IT területet lefed. Legyen szó akár gépek beszerzéséről, mindennapos üzemeltetésről, hálózatépítésről, felhő megoldásról.

Ha segítségre van szükséged, vagy csak egyszerűen tudni szeretnéd, hogy a trendeknek megfelelően halad-e vállalkozásod az informatika területén, keress bennünket bátran! Segítünk!