fbpx

A VoIP telefon különböző típusukban áll rendelkezésedre, attól függően, hogy milyen környezetben szeretnéd használni. Ez lehet irodai VoIP telefon, vagy USB porton keresztül a géphez kapcsolódó VoIP telefon, de akár szoftveralkalmazások is, amelyek telefonon és asztali gépen futnak. Megemlítendő még a konferencia VoIP telefon, amely egy csoportos megbeszélésnél tölthet be fontos szerepet. Persze egy asztali VoIP telefon is működhet konferencia környezetben, de fontos funkciókat hagyhatsz ki konferencia telefon nélkül. Ilyen fontos funkció lehet a HD hangminőség, integrált központi névjegyek, vagy akár a jelszavas védelem is.

Irodai VoIP telefon:

Ez a szabványos üzleti VoIP telefon, minden tulajdonsággal rendelkezik, amelyet egy üzleti környezetben működő eszköztől elvárunk. A készülékek többsége grafikus LCD-képernyővel rendelkezik, amelyen különböző funkciók azonnal elérhetők. Ilyen lehet például a hívásátirányítás funkció, programozható gombok gyorshívási lehetőségekkel, valamint dedikált hangszórók és mikrofonok beállítások. Néhány VoIP telefon még érintőképernyővel is rendelkezik a hívások és átkapcsolások könnyebb kezelése érdekében. Az asztali VoIP telefon általában két RJ45-ös csatlakozóval rendelkezik. Ezen keresztül közvetlenül az irodai hálózatra köthetjük, de akár a számítógép is elérheti ezen keresztül a routert. A kívánt szolgáltatás kiválasztása után, az irodai VoIP telefon jól működhet normál, recepciós, vagy call center telefonként is.

WIFI VoIP telefon:

A WIFI VoIP telefon lényegében egy hordozható kézibeszélő. Egyesíti az asztali telefon funkcióit a mobilitással, így szabadon mozoghatsz az irodában telefonálás közben is. Mivel WIFI a technológia, amin kommunikál a VoIP telefon, így az iroda azon részein szabadon kezdeményezhetsz és fogadhatsz hívást, ahol lefedettség van. A digitális kijelzővel rendelkező VoIP telefon ugyanúgy rendelkezik azon funkciókkal, mint az asztali. (telefonkönyv, sms, hívásnapló, stb.)

Konferencia VoIP telefon:

Több résztvevős telefonhívások esetén a konferencia VoIP telefon a legjobb választás. Több hívó fél lehet együtt, de mivel a vonalak elektronikusan kiegyenlítettek, minden egyes hívó fél tisztán érthető, köszönhetően a HD hangminőségnek.

USB VoIP telefon:

Ahogy a néve is mutatja, az USB VoIP telefon közvetlenül a számítógéphez csatlakoztatható. Általában egy softphone kliens mellett használható, annak kiegészítése lehet. Használatával kényelmesebben lehet telefonálni, illetve a megszokott telefon érzést kapjuk.

Softphone kliensek:

A softphone alapvetően szoftveres alkalmazások, amely telepíthető számítógépre, vagy mobiltelefonra. Lényegében egy virtuális VoIP telefon, amely nem kötődik fizikai helyhez, csupán internetes elérés szükséges a használatához. Ha számítógépre telepített VoIP telefon klienst használsz, csatolhatsz a géphez mikrofont és fejhallgatót is, ha úgy kényelmesebb a beszélgetés.

Reméljük, hogy sok kérdésre választ kaptál, ha ennek a szolgáltatásnak a bevezetésén gondolkozol. Ha a döntésed további előkészítésében segíthetünk, keress minket bátran!