fbpx

Informatikai hálózatépítés, WIFI kiépítés

Informatikai hálózatépítés

Egyik fő profilunk lokális hálózatok tervezése, informatikai hálózatok kiépítése, meglévő hálózatok fejlesztése. Legyen szó, akár egy kis irodáról vagy nagy telephelyről, ránk mindenben számíthatsz a tervezéstől a megvalósításig. Nem pusztán csak a kábelezésben segítünk, hanem igény esetén az eszközök kiválasztásában, telepítésében és üzemeltetésében is. Szakértő kollégáink nagy tapasztalattal rendelkeznek az optikai hálózatokban, az egyéb vezetékes és WIFI  hálózatokban, valamint összetett rendszerek üzemeltetésében is.

Eszközeid nem vásárolnál, hanem inkább bérelnéd? Igény esetén ez az opció is céged rendelkezésére áll.

Vezetékes hálózatépítés

Manapság minden vállalkozásnak szüksége van valamilyen informatikai hálózatra. Az optimális rendszer kiépítése nagy mértékben függ a használt eszközökről, a szoftverektől, az igényelt adatátviteli sebességtől, a telephely adottságától, és az adatátviteli távolságtól is. A számítógépek, telefonok, kamerák, WIFI egységek működéséhez mind-mind valamilyen kábeles informatikai hálózatépítés szükséges. Ha kérdésed van, keress bennünket bátran, szívesen segítünk a tervezésben és a megvalósításban is!

Optikai hálózatépítés

Telephelyeden, az épületek közötti optikai szálas hálózatépítés több okból is kulcsfontosságú. Jelentősen növeli az adatátviteli sebességet, biztosítva a zökkenőmentes kommunikációt és a hatékony működést. Az optikai szálas hálózatépítés során biztonságosabb kommunikációs infrastruktúrát tudunk átadni, mivel a hagyományos rézalapú hálózatokhoz képest kevésbé érzékeny az interferenciára és a kiberfenyegetésekre.
Megbízásaink során több optikai hálózatépítést végeztünk, szívesen segítünk neked is! Munkánkat minden esetben mérési jegyzőkönyvvel adjuk át.

WIFI hálózat kiépítése

A vezetékes hálózat mellett gyakori igény a beltéri és kültéri lefedettség biztosítása. Ahhoz, hogy minden megfelelő legyen, és elégedetten használjátok, elég sok információra szükségünk lesz. Fontos egy mérethelyes alaprajz, ami alapján a tervező szoftverünkkel meghatározhatjuk a “WIFI szóró” egységek pontos helyét, hogy mindenhol megfelelő lefedettség legyen. Tudnunk kell, hogy egyszerre hány munkatárs használja majd, lesznek-e kiemelt helyiségek, ahol koncentráltabb lehet az egyidőben csatlakozó eszközök (felhasználók) száma. Ilyen lehet például egy ebédlő, egy konferenciaterem.
Nyílt terület esetén tudnunk kell, hogy van-e optikai rálátás, vannak-e épületek, egyéb környezeti akadályok.

Bővebben a WIFI-ről cikkeinkben is olvashatsz.

Tűzfal beállítás

Minden informatikai hálózatnak a lelkét ez az eszköz adja. Ezen keresztül megy minden céges adatod, akár belső hálózaton dolgozol, akár kívülre küldesz információkat. A hálózatépítés során itt lehet kialakítani a szabályokat, valamint elsődleges védelmi vonalat kiépíteni az illetéktelen információszerzés, és behatolás ellen.

Switch konfigurálás

Hasonlóan a tűzfalhoz, ez is elengedhetetlen része egy jól felépített informatikai hálózatnak. Ezen az eszközön is keresztül mennek az adataid, szabályozza az útvonalat rendszereid között (pl. VOIP, vendég hálózat, belső hálózat, kamerarendszer).

WIFI hálózatépítés

Egy jól kiépített rendszernek is szüksége van időről-időre frissítésekre, utólagos konfigurálásra a biztonságos működés érdekében, melyet mérnökeink igény esetén elvégeznek. Ezek a frissítések kiterjednek a WIFI egységekre, valamint a többi hálózati eszközre is.

Kamerarendszer telepítése

Ha korszerűsítesz, fejlesztesz, akkor a hálózatépítés során mindenképp gondolj kamerarendszer telepítésére is. Telephelyed, irodád adottságaihoz igazított ipari megfigyelő eszközöket telepítünk, amellyel az események ellenőrizhetők, nyomon követhetők lesznek.

VOIP

Felejtsd el a megsárgult, falat elcsúfító régi telefonközpontot, amely alatt átláthatatlan kábelkupac éktelenkedik. Ismerd meg szoftveres, IP alapú megoldásainkat, melynek segítségével nem csak az asztalodon csörghet a telefon, hanem akár a mobilodon is. VOIP szolgáltatásról bővebben itt.

Hogyan dolgozunk a hálózatépítés során?

Felmérés és konzultáció

A hálózatépítés első lépéseként, a felmérés alkalmával egyeztetjük az elképzeléseket és a lehetőségeket. Közösen átbeszéljük milyen eszközök lennének a legalkalmasabb a kívánt cél eléréséhez. Elkészítjük az árajánlatot, és a megrendelés után szerződünk.

Telepítés, kivitelezés

A tervek alapján beszerezzük a szükséges eszközöket. Kiépítjük a nyomvonalat, behúzzuk a kábeleket, felszereljük a szekrényeket, beépítjük az eszközöket, majd konfigurálunk, hogy neked már csak használni kelljen.

Átadás, betanítás

A hálózatépítés utolsó fázisa az eszközök üzembe helyezése. A rendszerterv alapján leteszteljük a hálózatot alkotó egységeket. Lemérjünk minden egyes végpontot, hogy megfel-e a szabványnak, elkészítjük a mérési jegyzőkönyvet, és átadjuk a kész informatikai hálózatot.

Gyakran Ismételt Kérdések​
Új informatikai hálózatot szeretnék, mi a teendőm?

Hálózatépítés általában akkor szükséges, ha céged telephelyet vált, és az új környezet nem rendelkezik a szükséges infrastruktúrával. Ebben az esetben nincs más dolgod, mint megkeresni bennünket, vázolni az elképzeléseidet, meglévő eszközeid típusát, vállalkozásod jelenlegi méretét, és a jövőbeni terveidet. Ezek mind-mind hatással lesznek az új hálózatra, de ezeket személyesen úgyis átbeszéljük.

Bérelhetek hálózati eszközöket?

Természetesen lehetőséged van hálózati infrastruktúrát bérelni tőlünk. Felmérés után ajánlatot adunk havidíjas konstrukcióra is, amely minden esetben tartalmazza az eszközök felügyeletét!

Használhatók lesznek a régi eszközeim?

Általában igen. Ez attól függ, hogy a meglévő hálózati erőforrások, összhangban állnak-e vállalkozásod jelenlegi és jövőbeni méretéve

Legutóbbi munkáinkból - Hálózatépítés ipari környezetben

A hálózatépítés során ügyfelünk számára egy megbízható és hatékony hálózat kiépítése elengedhetetlen volt az üzleti folyamatok zavartalan működése szempontjából. A projekt során négy különálló ipari épületet kellett összekapcsolnunk, ahol az optikai gerinc kiépítése bizonyult optimális megoldásnak. Ezen keresztül nagy sebességű és stabil adatátvitel valósult meg, amely kulcsfontosságú egy ipari környezetben, hiszen jelentős adatmozgás zajlik. A hálózatépítés során a szál-optikai kábelek alkalmazása magas sávszélességet és alacsony késleltetést biztosított. 

Belső hálózatként a CAT6A kábelezést építettük ki, mely a zavartalan kapcsolatot és kiváló adatátvitelt biztosított az épületeken belül és kívül. A lefedettséget WiFi 6 technológiát támogató access pointok telepítésével biztosítottuk. 

A kész projektet mérési jegyzőkönyvvel és 25 év rendszergaranciával adtuk át ügyfelünknek. Tovább a blogra.

Szakértő kollégáink

Az önálló munka is legfőképpen egy jó csapatban teljesedhet ki, tehát elengedhetetlen egy kellően biztató, egymást támogató és mégis ösztönzően kritikus, ugyanakkor előremutató és kreatív közeg. Szakmai tudásunk legjavát a hálózatépítés során is összeadjuk, hogy a legjobb végeredményt nyújthassuk át ügyfeleink részére.

Pommerenke Andreas

Ügyvezető

Hálózatok tervezése, tűzfal rendszerek, Windows szerver üzemeltetés, kliens üzenmeltetés

Marsi Attila rendszermérnök
Marsi Attila

Rendszermérnök

Windows és Linux üzemeltetése, Mikrotik tűzfal rendszerek, hálózatok felügyelete

Kmetty Balázs​ rendszergazda
Kmetty Balázs

Rendszergazda

Hálózat üzemeltetés, windows szerver és kliens üzemeltetés, hálózatépítés

Lépjünk kapcsolatba

A levél megérkezését követően, kollégánk 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot.

A honlap reCAPTCHA védelemmel van ellátva.
Adatkezelési tájékoztató